Anticonceptiespreekuur

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt bij ons op de praktijk vindt er eerst een informatiegesprek plaats waarin we kijken welke vorm van anticonceptie het beste bij je past. Je kunt je vooraf vast verdiepen in de verschillende mogelijkheden door onze gratis Anticonceptie Webinar te volgen, de Keuzehulp in te vullen of de opties bekijken op de volgende websites: anticonceptie.nl of Thuisarts.

Binnen onze praktijk zijn we opgeleid en bevoegd om spiralen en het hormoonstaafje te plaatsen en/of te verwijderen. Indien je kiest voor een spiraal of hormoonstaafje zullen we een vervolgafspraak plannen bij ons op de praktijk. We bestellen de spiraal of het hormoonstaafje voor je, zodat deze bij ons klaar ligt als je voor de plaatsing komt. Indien je anticonceptie wenst in de vorm van een pil of de NuvaRing krijg je van ons een recept mee.

Kosten en vergoedingen van anticonceptiezorg

Anticonceptiezorg is voor vrouwen tot 21 jaar opgenomen in de basisverzekering, maar tussen 18-21 jaar betaal je hiervoor wel eigen risico. Voor vrouwen ouder dan 21 jaar valt anticonceptie niet onder de basisverzekering. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je alsnog de anticonceptie zelf vergoedt krijgt. Zo niet, dan kan het dus zo zijn dat je voor de anticonceptie zelf een factuur van de verloskundigenpraktijk of apotheek krijgt. Het is verstandig om, voordat je een afspraak voor het anticonceptiespreekuur maakt, contact op te nemen met je zorgverzekeraar om uit te zoeken wat zij wel en niet vergoeden binnen jouw pakket.

Het anticonceptiespreekuur (het informatiegesprek en de plaatsing) bij ons op de praktijk worden altijd vanuit de basisverzekering vergoed.

Contact
opnemen

De assistente van de praktijk is iedere werkdag van 09:00 – 13:00 uur te bereiken.

Verzenden